Praktiline ülesanne – õpihaldussüsteemi katsetamine

Moodle keskkond on tähelepanuväärne oma mitmekülgsuse ja laia valiku tööriistade poolest, mis võimaldavad õpetajatel luua kursusi mitmesugustes formaatides. Selle keskkonna kaudu on võimalik kasutusele võtta erinevaid teste, mis võimaldavad õpilastel näidata oma oskuseid erineval viisil, olgu see siis lünkade täitmine lausetes või valikvastustega küsimused. See on erakordselt kasulik neile, kes õpivad võõrkeeli, luues keskkonna, kus õpilased saavad oma teadmisi rakendada mitmesugustes olukordades.

Lisaks on Moodle’is interaktiivseid küsimusi, mis võimaldavad õpilastel süveneda õpitavasse materjali, andes neile võimaluse näidata oma mõistmist praktilisel viisil. Õpetajad saavad luua kohandatud kursusi.

Koolide ja õpetajate jaoks on veebiloengute läbiviimiseks integreeritud ka BigBlueButton platvorm, mis on spetsiaalselt loodud haridusasutuste vajaduste rahuldamiseks. See platvorm võimaldab õpilastel ja õpetajatel suhelda reaalajas, pakkudes ruumi grupitööks ja koostööks. Platvorm töötab mitmes keeles, muutes selle kättesaadavaks suuremale õpilaste hulgale.

Harno (Hitsa) on loonud Moodle keskkonnale ka juhendi “Moodsa õpetaja sõber“, mis on saadaval eesti keeles ja varustatud venekeelsete subtiitritega videoseminaridega. Sellest on saanud oluline ressurss õpetajatele, kes soovivad oma kursuste loomise oskusi täiendada. Alates COVID-19 pandeemia algusest olen ma isiklikult kasutanud Moodle’i erinevate aineõpetajate toetamiseks, aidates neil luua kursusi eesti keele, inglise keele, kunstiajaloo jne. jaoks.

Selle keskkonna kasutamine on võimaldanud minul ja mu kolleegidel paremini mõista meie õpilaste vajadusi ja kohandada meie õpetamisstiile vastavalt. Gümnaasiumi õpilased on väljendanud, et nad hindavad võimalust näidata oma teadmisi mitmesugustel viisidel, ja meie õpetajate meeskond on leidnud Moodle’i abil uusi viise, kuidas õpilasi õppeprotsessis kaasata. Õpilased on öelnud, et nad hindavad enesekontrolli ülesandeid Moodle’is, kuna need aitavad neil mõista oma teadmiste taset ilma hinde surveta.

Ainus probleem Moodle keskkonnaga on selle kasutajaliides, mis võib olla keeruline neile, kes ei ole kõrgel tasemele digipädevused. Sellegipoolest, Moodle pakub rohkelt võimalusi nii õpetajatele kui ka õpilastele, aidates luua rikkalikumaid, kaasavamaid ja mitmekülgsemaid õpikogemusi.